Dental

Cauzele care afecteaza sanatatea dintilor pot fi diverse, unele dintre acestea depind de modul nostru de viață, altele sunt independente, însă dacă sunt identificate din timp, aceste probleme pot fi rezolvate fara a avea complicatii. La Clinica V-dental, chirurgia dentara este ramura care se ocupa de extracțiile dentare atunci cand un dinte nu mai poate fi reabilitat, rezectiile apicale, adiție de os mineral mai ales in cazul implantelor dentare, tratament chirurgical pre / pro – protetic, tratamentul de urgentă al accidentelor si complicațiilor dentare. Tehnicile de chirurgie dentara pe care le folosim la Clinica V-dental depind in totalitate de fiecare caz in parte si complicatiile la nivelul aparatului dentar. In continuare, vom exemplifica mai pe larg care sunt situatiile in care chirurgia dentara este indispensabila.

Clinica V-dental – cand este necesara interventia chirurgicala

Tratamentele de chirurgie orala sunt indispensabile in situatiile in care un dinte nu mai poate fi salvat sau cand este necesara indepartarea unui dinte cu afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate. De asemenea, interventia chirurgicala se realizeaza si in etapa de pregatire a danturii pentru insertia implanturilor sau refaceri protetice.

Asadar, in momentul in care un dinte este compromis si nu mai poate fi tratat, interventia chirurgicala prin extractie este unica solutie. Aceasta solutie se aplica si in situatia in care din dinte nu au mai ramas decat resturi de radacina sau daca exista dinti care erup. Aceste interventii fac parte din categoria chirurgie parodontala. Cand vorbim despre chirurgie dentara parodontala, ne gandim la tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Daca te confrunti cu o problema de acest fel, te asteptam la un consult stomatologic la Clinica V-dental.

Chirurgia dento-alveolara presupune si interventii necesare petru tratarea tesuturilor care inconjoara si sustin dintele, pentru a indeparta un chist, pentru a realiza o biopsie sau pentru a trata o infectie. Frecvent, aceasta categorie ia forma chirurgiei pre-protetice, care are scopul de a pregati pacientul pentru o proteza. In aceasta etapa are loc sculptarea tesutului gingival si creasta osoasa, astfel incat proteza sa se fixeze cat mai bine.

Stomatolog Turda - implant dentar Clinica V-dentalClinica V-dental – interventii chirurgicale

Fiecare pacient este unic, tocmai de aceea orice interventie chirurgicala pe care o realizam la Clinica V-dental, este precedata de un consult atent, pentru a identifica problema exacta a aparatului dentar. Comunicarea intre pacient si medicul stomatolog este esentiala pentru o diagnostica corecta si adaptarea tehnicilor de interventie in functie de problema. Daca te confrunti si tu o problema sau durere la nivelul aparatului dentar, te invitam la Clinica V-dental la un consult stomatologic.

 

22 iul., 2020

Clinica V-dental – parodontologia

Cu siguranta, sanatatea dintilor este o prioritate pentru fiecare persoana. Parodontologia este parte a stomatologiei ce demonstreaza ca o igiena orala corecta poate impiedica multe afectiuni dentare. Datorita parodontologiei, pacientii… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *