Dental Health Oral Teeth

Dintii isi pot modifica culoarea de-a lungul vietii, iar, uneori noi nici nu sesizam care sunt cauzele care au dus la o modificarea a aspectului acestora. Cert, este ca ar trebui sa identificam cauzele si un posibil tratament cat mai curand posibil. Astfel, specialistii de la Clinica V-dental au pregatit in cele ce urmeaza un material despre posibile alimente care cauzeaza patarea dintilor, dar si recomandari de consum rational al alimentelor, astfel incat acestea sa nu afecteze aspectul estetic al dintilor.

Clinica V-dental – alimente care pateaza dintii

Alimentele care pateaza dintii nu trebuie eliminate din consum, ci pur si simplu e nevoie de consumarea acestora cat mai rational posibil. Așadar, care sunt alimentele ce cauzeaza patarea dintilor?

  1. Cafeaua – este pe primul loc in topul bauturilor care duc la patarea dintilor. Pentru a preveni patarea excesiva a dintior, puteti adauga putin lapte in cafeaua pe care o consumati.
  2.  Sosul de soia – un aliment care are un efect de patare a smaltului dentar. De aceea , recomandam sa il consumati cu moderatie.Clinica V-dental
  3.  Ceaiul – ceaiul pateaza in egala masura ca si celelalte bauturi. In plus, fiind consumat fierbinte dauneaza si mai mult smaltului dentar.
  4.  Coacaze, zmeura, mure si afinele – fiind recomandate pentru aportul de antioxidanti si vitamina C pe care il contin, acestea mai au in compozitie si un puternic colorant semi-permanent care pateaza dintii. O recomandare ar fi sa beti sucurile din aceste fructe utilizand un pai.
  5. Vinul rosu – strugurii negri fermentati au un efect de patare a smaltului dentar.
  6.  Ciocolata – din cauza continutului ridicat de cacao, in timp va duce la patarea dintilor. In plus, fiind consumata in cantitati mari si destul de des poate provoca carierea dintilor.
  7. Citricele – contin acizi care erodeaza smaltul dintilor.
  8. Bauturile carbogazoase – pateaza dintii cauza ph-ului acid și adaosului de zahăr. Puteti folosi un pai atunci in momentul consumului.

Clinica V-dental – alimente care contribuie la inalbirea dintilor

Exista, o serie de alimente, care mentin sanatatea dintilor si contribuie la inalbirea acestora: Asadar, merele, perele, capsunile, branza, nucile; bicarbonatul de sodiu și apa sunt alimentele care nu pateaza dintii.

Pentru a te asigura de sanatatea dintilor tai si a evita eventual discomfort sau probleme cu dintii, viziteaza cat mai des medicul stomatolog. Echipa de la Clinica V-dental iti pune la dispozitie tratamente stomatologice moderne, eficiente si fara durere.

Vino la Clinica V-dental si solicita un consult sau urmareste-ne in social media pentru mai multe detalii. 

10 mai, 2020

Clinica V-dental – endodontia

Sanatatea dintilor este foarte importanta, insa atunci cand ne confruntam cu afectiuni dentare este si mai important ca tratamentul sa fie realizat de un medic profesionist, care sa rezolve pentru… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *