Dental

Ingalbenirea dintilor reprezinta o problema neplacuta pentru multi dintre pacienti. Cu toate ca igiena orala poate fi una corecta, nu putem impiedica schimbarea culorii dintilor sau aparatia petelor. Pentru a evita astfel de incidente, Clinica V-dental va sugereaza sa va documentati mai intai despre cauzele ce duc la ingalbenirea dintilor. Astfel ca, mai jos veti gasi atat cauzele interne ale ingalbenirii dintilor, cat si cauzele externe.

Clinica V-dental – cauzele de tip intrinsec

Cauzele de tip intrinsec provin din interior, pornind de la anumiti factori interni. Mai exact, petele sau decolorarea dintelui apar in interiorul acestuia, pe dentina, fiind greu de indepartat. Clinica V-dental va ofera cateva exemple de cauze interne:

          culoarea naturala a dintilor poate fi genetica

          tratamentul ce include anumite antibiotice (tetraciclina  sau amoxiciclina) poate cauza ingalbenirea dintilor, in functie de doza si durata

          infectiile ce apar in timpul sarcinii pot provoca ingalbenirea dintilor copilului

          administrarea antibioticelor in timpul sarcinii

          radiatiile, chimioterapia, medicamentele antipsihotice si medicamentele pentru tensiune arteriala

          imbatranirea

Clinica V-dentalClinica V-dental – cauze de tip extrinsec

Cauzele de tip extrinsec se datoreaza factorilor externi care afecteaza smaltul dintelui. Aceste afectiuni pot fi tratate mult mai usor decat cele de tip intrinsec, iar majoritatea pot fi cauzate din pricina stilului de viata adoptat de fiecare pacient in parte.

Prin urmare, Clinica V-dental va ofera cateva exemple de cauze externe ale ingalbenirii dintilor:

          igiena orala necorespunzatoare/ periajul neregulat sau incorect

          accidentele ce produc la fisurarea smaltului

          consumarea alimentelor si bauturilor ce au tendinta de a pata dintii (vin rosu, cafea, ceai, bauturi carbogazoase, sosuri, afine, coacaze, mure, ciocolata si alte alimente inchise la culoare); pentru a evita ingalbenirea sau aparitia petelor este recomandat periajul dintilor dupa consumarea acestor produse.

          fumatul

          excesul de fluor

          utilizarea apei de gura ce contine clorhexidina 

Va invitam sa apelati cu incredere la specialistii de la Clinica V-dental. De asemenea, ne puteti urmari si pe paginile noastre de Social Media, unde postam constant informatii actuale si utile despre sanatatea orala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *