Children Dental Health Oral Teeth

Maseaua de minte este recunoscuta in popor ca maseaua care marcheaza maturitatea, iar in termeni stomatologici, maseaua de minte este molarul trei care are tendinta de a provoca o serie de probleme fiecaruia dintre noi. Pentru a evita eventuale probleme este important de a sti cand apar maselile de minte, ce simptome prezinta si cand ar trebui extrase, fapt pentru care va invitam sa parcurgeti materialul propus de Clinica V-dental.

Clinica V-dental: ce reprezinta maseaua de minte?

Maseaua de minte, in termeni stomatologici este molarul numarul trei si apare in zona cea mai indepartata a maxilarului, respectiv a mandibulei. In general, maseaua de minte apare in jurul varstei de 17-25 ani, dar sunt cateva cazuri izolate, cand un baiatel de 9 ani a avut extractie de molar, iar un barbat de 94 ani a descoperit in urma unui control cresterea maselii din minte.

In mod normal, exista patru astfel de molari, doi superioi si alti doi inferiori, insa exista persoane care au doar doi sau trei astfel de molari.

Clinica V-dental: ce rol are maseaua de minte?

Daca in preistorie, oamenii aveau nevoie de o putere de masticatie mai mare, pentru ca consumau in principal carne cruda, nuci, radacini, dar si alimente tari, cu timpul, oamenii si-au schimbat stilul de viata si de alimentatie, iar corpul a evoluat. Dantura si maxilarele s-au adaptat, de asemenea la noile conditii, iar mandibula, in prezent este cu mult mai mica decat mandibula unui preistoric. Din cauza acestui fapt, la multi oameni, molarul din minte, pur si simplu nu mai are loc pentru a  creste drept si normal.

Iar, fiindca obiceiurile alimentare ale oamenilor s-au schimbat in timp, mancarea pregatita este cu mult mai moale, masticatia poate fi facuta si fara ajutorul molarilor, rolul acestora este redus la zero.Clinica V-dental

Clinica V-dental: cand trebuie extrasa maseaua de minte?

Extragerea maselii de minte este ceva individual, fapt pentru care specialistii de la Clinica V-dental recomanda initial o consultatie la medicul stomatolog, intrucat nu toate persoanele pot avea nevoie de extragerea maselii de minte.

In general, este nevoie de extragerea maselii de minte atunci cand:

-maseaua de minte nu a erupt complet, lucru care duce la inflamarea gingiilor, aparitia gingivitei, durerilor, cariilor sau altor complicatii;

-eruperea molarului cauzeaza o inghesuire a celoralalti dinti, fapt ce duce la modificari ale aspectului dintilor;

-maseaua de minte poate fi cariata, lucru care afecteaza si ceilalti dinti;

-igiena orala poate fi greu de efectuat, anume din cauza locului ingust si indepartat in care se dezvolta molarul;

Specialistii de la Clinica V-dental beneficiaza de o experienta larga si o vasta pregatire in ceea ce priveste extractia molarilor de minte si nu doar.

Contactati-ne pentru un consult specializat sau urmariti-ne in social media pentru mai multe detalii.

 

10 sept., 2020

Clinica V-dental si tratamentul endodontic

Endodontia este partea stomatologiei ce se ocupa de afectiunile pulpei dintelui (nervului), astfel ca tratamentul endodontic are scop rezolvarea tuturor afectiunilor din interiorul dintelui. Tratamentul endodontic mai este numit si… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *