Dental

Caria este una dintre cele mai intalnite afectiuni dentare ce isi face aparitia in momentul in care smaltul dintelui, mai exact stratul dur al acestuia este distrus. Distrugerea smaltului este cauzata de placa bacteriana ce se formeaza pe dinti in urma consumarii alimentelor sau bauturilor, in special ale acelora ce contin zaharuri. Atunci cand placa bacteriana nu este indepartata in mod corect, smaltul dintelui este afectat, iar cariile dentare isi fac simtita prezenta. Acestea apar la adulti, adolescenti, dar si la copii. Clinica V-dental va ofera informatii corecte referitoare la tipurile de carii si tratamentul necesar.

 Clinica V-dental – tipuri de carii dentare

Atunci cand igiena orala nu este efectuata corespunzator si regulat, lasam loc aparitiei afectiunilor dentare neplacute.

Exista mai multe tipuri de carii dentare: carii pe radacina dintelui, carii pe suprafetele laterale ale dintelui, carii pe suprafata de contact, carii ocluzale, carii interdentare, carii secundare.

Cand caria nu este tratata la timp, afectiunea dentara poate evolua rapid, ajungand la nervi si pot aparea complicatii, precum pierderea dintelui. Din acest motiv, Clinica V-dental va recomanda, pe langa ingrijirea individuala a dintilor, un consult regulat la medicul specialist.

Clinica V-dental Clinica V-dental – tratamentul cariilor

Tratamentul cariilor necesita multa atentie pentru a asigura refacerea si sanatatea dintilor pe termen lung. Exista diferite metode prin care cariile dentare pot fi indepartate si tratate. Astfel, Clinica V-dental va explica urmatoarele:

  •   obturatia fizionomica (cea mai intalnita metoda ce presupune curatarea zonei afectate si umplerea spatiului cu un compozit biocompatibil cu organismul care va pune in functiune normala dintele);
  •   obturatia fizionomica la microscop (datorita microscopului, medicul beneficiaza de o mai mare precizie si vizibilitate in momentul in care realizeaza tratamentul)
  • obturatia de canal la microscop (aceasta metoda este utilizata atunci cand afectiunea cauzata de carie este una mai puternica ce duce la inflamarea pulpei dintelui, iar infectia patrunde sub smalt)

Asadar, este foarte important ca o carie dentara sa fie depistata si tratata in timp util. Va asteptam la Clinica V-dental pentru un consult stomatologic de specialitate. Va indemnam sa ne urmariti si in Social Media, unde postam constant informatii legate de tratamente si sanatatea orala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *