Dental

Cariile dentare sunt motivul frecvent din care pacientii aleg sa se programeze pentru o consultatie la Clinica Vdental. Acestea pot fi definite drept leziuni in structura dintilor. Ele pot afecta nu doar smaltul (invelisul superior al dintelui), ci si stratul de dentina din interiorul dintilor.  

Clinica Vdental – cum apar cariile dentare?

         Desi smaltul este constituit dintr-un material destul de dur, el poate fi dizolvat de acidul produs de bacteriile din cavitatea bucala. Acidul rezulta din procesul in care bacteriile digera resturile de alimente ramase pe dinti, ce contin carbohidrati si zaharuri, cum ar fi prajiturile, sucurile, painea, si altele. Acizii din placa bacteriana, care se lipeste de dinti, distruge smaltul creand cavitati carioase, adica carii.   

Clinica Vdental
Clinica Vdental

Cum putem preveni cariile dentare? Raspunde Clinica Vdental.

         Pornind de la cauza care provoaca caria dentara, Clinica Vdental ofera cateva recomandari pentru a preveni aparitia acesteia:

  • Periaza dintii corect si regulat, cel putin de 2 ori pe zi. Dintii trebuie periati cel putin timp de 3 minute, in toate zonele, cu miscari ferme, dar nu dure, pentru a nu rani gingiile.
  • Foloseste ata dentara si apa de gura. Cu ajutorul atei dentare, vei indeparta resturile din spatiile interdentare, iar apa de gura, care iti va fi recomandata de medic tinand cont de nevoile tale, te va ajuta sa previi acumularea de placa bacteriana pe dinti.
  • Respecta un regim alimentar sanatos, incercand sa eviti alimente ce contin carbohidrati si zaharuri.
  • Programeaza-te pentru o consultatie la medic cel putin de doua ori pe an.  

         Clinica Vdental tine la sanatatea dintilor si te asteapta la un control stomatologic de rutina, pentru a identifica cariile in stadiul lor initial. Iti doresti sa afli mai multe informatii utile despre sanatatea dintilor tai? Urmareste-ne si pe retelele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *