Dental

Asimetriile dentare sunt probleme des intalnite la pacienti, iar datorita tehnologiei, acestea pot fi rezolvate cu succes indiferent de varsta, atat la copii, cat si la adulti. Clinica V-dental tine sa explice faptul ca asimetria dentara nu reprezinta o boala, aceste asimetrii sunt o exceptie de la ceea ce este conceput ca fiind o pozitie normala a dintilor, problema ce se poate trata.

Clinica V-dental – cauzele asimetriei dentare

Asimetriile dentare pot fi probleme mostenite – ereditare, dar pot fi si probleme ce isi fac aparitia cu timpul. In acest articol, va prezentam mai multe informatii despre asimetriile dentare, precum si tratamentele propuse de Clinica V-dental. Asimetriile dentare de tip ereditar pot fi mostenite din generatie in generatie: mostenirea unor dinti mai mici sau mai mari, mai lati sau mai ingusti sau chiar cresterea unui numar mai mare de dinti de cat numarul normal.

De asemenea, Clinica V-dental va ofera si cateva exemple de cauze ce pot provoca acea asimetrie dentara dobandita inca din copilarie prin obiceiuri precum: suptul tetinei cu mult dupa trecerea unui an, suptul degetului, roaderea unghilor/creioanelor sau pixurilor. Pe langa aceste obiceiuri dobandite inca din copilarie, si pierderea dintilor de lapte datorita cariilor netratate poate provoca asimetrii.

Clinica V-dental – tipuri de asimetrii si tratamenteClinica V-dental

          Compresia de maxilar – inclinarea accentuata a dintilor superiori

          Ocluzia inversa – dintii inferiori ii acopera pe cei superiori

          Ocluzia adanca – dintii superiori ii acopera pe cei inferiori

          Ocluzia deschisa – dintii frontali superiori si inferiori nu se ating in timpul muscaturii

          Inghesuirea dentara – spatiul putin nu permite alinierea corecta a dintilor

          Spatierea dentara – excesul de spatiu dintre dinti

          Deviatia de pe linia mediana a fetei

          Latero-deviatia mandibulei

Toate aceste probleme pot fi tratate la Clinica V-dental datorita aparatelor dentare ce pot fi folosite la orice varsta, in functie de recomandarea medicului specialist si nevoia pacientului. 

Va invitam sa apelati cu incredere la specialistii de la Clinica V-dental. De asemenea, ne puteti urmari si pe paginile noastre de Social Media, unde postam constant informatii actuale si utile despre sanatatea orala.

10 Sep, 2020

Clinica V-dental si tratamentul endodontic

Endodontia este partea stomatologiei ce se ocupa de afectiunile pulpei dintelui (nervului), astfel ca tratamentul endodontic are scop rezolvarea tuturor afectiunilor din interiorul dintelui. Tratamentul endodontic mai este numit si… Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *