Children Dental Health Oral Teeth

Prima vizita la dentist a copilului, recomandă AAPD (Academia Americana de Stomatologie Pediatrica), trebuie sa aiba loc in momentul in care erup primii dinti, adica in jurul varstei de 1 an. Desi, sunt copii care vor sa vina si indragesc dentistul de la prima vizita, altii au nevoie de timp pentru a se obisnui cu aceasta idee. Specialistii de la Clinica V-dental sunt pregatiti sa ajute copiii care se confrunta cu frica fata de stomatolog si sa depaseasca aceasta stare de anxietate.

Vizita precoce a copilului la stomatolog este esentiala pentru o dezvoltare sanatoasa.Clinica V-dental

Chiar dacă, uneori am putea uita, este foarte important sa stim, ca noi, in calitate de parinti reprezentam un model pentru copii. Din acest motiv, specialistii de la Clinica V-dental recomanda ca inainte de consultatie sa purtati o discutie cu copilul, fiind relaxat, pentru ca copiii, deseori preiau starea parintilor.

Clinica V-dental recomanda:

  1. Examinati dintii, gingia și limba copilului,  in mod regulat, acasa, apoi puteti sterge gingiile, dupa masa cu o compresa umeda si curata, toti acesti pasi vor pregati copilul pentru vizita la stomatolog;
  2. Vizita la medicul stomatolog trebuie sa facuta dimineata sau cel putin in prima parte a zilei, pentru ca atunci copilul este mai odihnit;
  3. Pastrati o atitudine optimista atunci cand vorbiti despre dentist;
  4. Lasati medicul sau personalul clinicii sa poarte discutii cu copilul. Specialistii de la Clinica V-dental au o  experienta buna in a convinge copilasii sa renunte la frica de stomatolog.
  5. Nu utilizati in prezenta copilului cuvinte de genul „ac”, „durere”, „injecție”, „înțepătură”, „seringă”, ce l-ar putea speria sau neliniști;Clinica V-dental
  6. Tehnica des utilizata de catre medicii stomatologi, ”Zana Maseluta”, va ajuta copilul sa uite de frica;
  7. Cititi-i carti cu imagini ilustrative si jucati-va de-a stomatologul acasa.

Oricat am pregati copilul pentru vizita la stomatolog, s-ar putea ca acesta sa se impotriveasca vizitei. Specialistii de la Clinica V-dental sunt pregatiti pentru a ajuta copilul dumneavoastra sa se simta cat mai confortabil in timpul vizitei la medic.

Singurul mod de a va convinge de profesionalismul nostru este sa ne contactati pentru un consult sau ne puteti urmari pe social media.

Aveti grija de sanatatea dentara a copilului dumneavoastra, apeland cu incredere la Clinica V-dental

Leave a Reply

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *