Dental Health Implants Oral Teeth

Indiferent de varsta, organismul nostru se află intr-o schimbare permanenta. Din diverse motive, unele dintre aceste schimbări, se pot transforma in afectiuni, care pot influenta în mod direct si sanatatea cavitatii bucale. In functie de cat de grava este afectiunea, exista riscul ca unele persoane sa isi piarda dintii. In acest caz, medicii de la Clinica V-dental recomanda inlocuirea dintilor pierduti cu implanturi dentare sau refacerea danturii cu ajutorul protezelor dentare. In cele ce urmeaza, specialistii de la Clinica V-dental au pregatit un articol despre avantajele si dezavantajele implanturilor si protezelor dentare.

Clinica V-dental – Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este o piesa din titan pur, care, in general, are forma de surub, avand menirea de a crea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc. Implantul dentar devine suport, adica radacina dentara pe care ulterior va fi asezat bontul si in final se va realiza coroana dintelui, care are un aspect asemanator cu dintii naturali.

Din perspectiva specialistilor, implantul dentar reprezinta o solutie permanenta si durabila. Implantul dentar fuzioneaza la nivelul maxilarului si se insereaza in acesta sau in mandibula. Totodata, acesta permite o masticatie mai buna a alimentelor, aspect cat mai natural si incredere in sine. Pentru ca este conceput sa fuzioneze cu osul, implanturile devin o parte din pacient si elimina disconfortul pe care il cauzeazaClinica V-dental protezele detasabile. In acelasi timp, implantul dentare permite si intretinerea unei igiene orale mai corecte și previne pierderea de masa osoasa si deteriorarea atat a maxilarului, cat si a gingiilor.

Pe langa avantaje, exista si o serie de dezavantaje ale implantului dentar. Spre exemplu, acesta presupune un cost mai mare fata de proteze, nu se recomanda pacientilor care sufera de anumite boli ce nu permit implantarea. Respectiv, realizarea coroanei dentare se face intr-o perioada de pana la 3 luni, insa in cazul protezelor dentare, aceasta se poate realiza in 2-3 saptamani.

Clinica V-dental – Avantajele si dezavantajele protezei dentare

Proteza dentara este un dispozitiv personalizat, realizat cu scopul de a reda integral sau partial functionalitatea arcadelor dentare. Printre avantajele protezelor dentare remarcam: timpul de realizare mai mic, costurile reduse si faptul ca sunt personalizate în functie de pacient.

Clinica V-dental

Dezavantajele protezelor dentare sunt legate de faptul ca acestea sunt instabile si detasabile, se pot deforma sub apa fierbinte, sparge sau rupe. In acelasi timp este foarte dificil de consumat alimentele tari, teama de a nu cadea efectiv din cavitatea bucala, cea de nesiguranta emotionala cu privire la aspectul estetic al acesteia, precum si inlocuirea acestora din cauza uzurii in timp reprezinta alte dezavantaje ale protezelor.

Avantajele si dezavantajele implanturilor si protezelor dentare sunt clare. Specialiastii de la Clinica V-dental recomanda pacientilor ca inainte de a face o alegere sa i-a in calcul toate aceste aspecte, pentru ca sanatatea noastra este mai importanta.

Indiferent de alegere, te asteptam la Clinica V-dental pentru un zambet cat mai natural si frumos! Contactati-ne pentru un consult specializat sau urmariti-ne in social media pentru mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *