Dental

Astăzi, vă prezentam o alta ramura a stomatologiei pe care o practicam si la Clinica V-dental. Paradontologia este acea parte din medicina dentara care se ocupa cu intreg sistemul ce mentine dintii in oasele maxilare, sistem numit parodontiu. Paradontologia studiaza tot ce tine de acest parodontiu, inclusiv afectiunile si tratamentul.

Clinica V-dental – care sunt bolile parodontale

Bolile parodontale sau parodontoza apar frecvent din cauza unor bacterii aflate pe tartrul dintilor, carii dentare, lucrari protetice realizate incorect sau datorita unor stari precum sarcina, menstruatie, pubertate, menopauza sau a unor afectiuni precum diabetul, anemia sau alte tulburari imunodeficitare.

Clinica V-dental va ofera cateva exemple de afectiuni:

        cea mai usoara forma este gingivita ce rezulta dintr-o igiena orala incorecta

        cea mai grava forma este parodontita (parodontoza) care poate duce la pierderea dintilor

Clinica V-dental va prezinta tipurile de parodontita

Clinica V-dental - Paradontologia
Clinica V-dental – Paradontologia

Numita si parodontoza, aceasta poate fi de mai multe feluri: agresiva, cronica, ca urmare a unor boli precum diabetul sau afectiuni cardio-vasculare sau pulmonare si ulcero-necrotica.

Cea mai intalnita forma de afectiune este parodontita marginal cronica ce apare cel mai frecvent la adulti, evoluand lent, semnele apar doar pe la 40-45 de ani.

Pentru a preveni astfel de afectiuni, Clinica V-dental va recomanda sa apelati la tratamente: daca gingiile va sangereaza in timpul periajului sau spontan, daca acestea sunt rosii sau inflamate, daca dintii dumneavoastra se deplaseaza lasand spatiu intre ei.

De asemenea, pentru a evita afectiunile este necesara o igiena orala adecvata, un periaj corect, folosirea atei dentare si a apei de gura, dar mai ales un consult de specialitate periodic. Va asteptam la Clinica noastra, la un consult stomatologic

22 apr., 2020

Estetica dentara la Clinica V-dental

Un zambet larg si frumos, iata ce inseamna estetica dentara la Clinica V-dental. Dintotdeauna, oamenii au fost preocupati sa aiba un zambet placut, stralucitor si o structura estetica echilibrata a… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *