Dental Health Oral Teeth

Cea mai buna modalitate pentru pastrarea sanatatii dentare este respectarea igienei orale, iar aceasta determina sanatatea intregului organism, fapt pentru care ar trebui sa stim ca periajul dentar nu este suficient. In cele ce urmeaza, specialistii de la Clinica Vdental au pregatit un material despre folosirea atei dentare, rolul acesteia si cum poate fi folosita corect pentru pastrarea sanatatii dintilor.

Clinica Vdental – cum folosim ata dentara?

Ata dentara are rolul de a indeparta placa bacteriana acumulata in spatiile dintre dinti si sub linia gingivala.

Cand utilizam ata dentara este foarte important sa folosim tehnica corecta, pentru a evita ranirea gingiei. In cele ce urmeaza iti prezentam cateva de sfaturi de utilizare corecta a atei dentare:

Clinica Vden

  1. Se recomanda folosirea unei bucati de ata dentara de aproximativ 45 cm, iar capetele acesteia trebuie infasurate pe un deget de la fiecare maina, lasand libera o portiune de 3-5 cm pentru lucru. Indicat este ca ata dentara sa fie prinsa cu ajutorul degetelor mari si a celor aratatoare si apoi, cu miscari inainte-inapoi, ata sa fie introdusa intre dinti.
  2. In momentul in care ata dentara ajunge la gingie, trebuie curbata in forma literei C in jurul dintelui.
  3. Apoi, ata dentara se tine lipita strans de suprafata dintelui, dupa care se trage cu grija de ea, de sus in jos. Se procedeaza identic pentru fiecare dinte in parte, fara miscari bruste si agresive, dar si pentru partile posterioare ale acestora.

Clinica Vdental – de cate ori se recomanda utilizarea atei dentare?

Ata dentara ne ajuta sa ne protejam dintii si gingiile de anumite afectiuni, iar la fel ca si periajul, ata dentara trebuie utilizata de doua ori pe zi, dimineata si seara. Specialiastii recomanda utilizarea atei dentare inaintea periajului pentru a putea curata toate spatiile dintre dinti unde pot ramane resturi alimentare.

Clinica Vdental – ce fel de ata dentara aleg?

Exista doua tipuri de ata dentara:

  1. Ata dentara din nailon (multifilament);
  2. Ata dentara din PTFE (monofilament);

Ata dentara din nailon poate fi cerata sau nu, si are mai multe arome specifice. Fiind din nailon, creste riscul de rupere sau de a se desface, in mod special in zonele interdentare inguste.

Ata dentara monofilament este putin mai costisitoare, insa aluneca mai usor intre dinti si in spatiile inguste, fiind si mai rezistenta.

Specialistii de la Clinica Vdental, consideră că ambele tipuri de ata dentara au aceeasi functie daca sunt folosite corect: de a indeparta placa bacteriana si resturile alimentare.

Aveti grija de sanatatea dentara si consultati periodic medicul stomatolog. Dacă sunteti in cautarea unor medici profesionisti, care pun accent pe sanatatea si frumusetea danturii, contactati Clinica Vdental, iar pentru mai multe detalii, urmariti-ne in social media!

10 mai, 2020

Clinica V-dental – ce este ortodontia

Alinierea anormala a dintilor, pozitia gresita a maxilarelor sau o estetica neplacuta sunt lucruri intalnite des de catre pacienti. Cu tratarea unor astfel de probleme se ocupa ortodontia. Gasiti tratamentele… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *