Dental Health Oral Teeth

Fatetele dentare reprezinta o optiune de tratament minim invaziva, care reda un aspect estetic, si totusi invizibil, asigura armonia si culoarea dintilor si pot imbunatati forma acestora. Fatetele sunt foarte rezistente atunci cand sunt cimentate pe smaltul dentar, lucru care ofera posibilitatea de a alege  orice nuanta a dintilor, iar rezultatul este unul permanent. La Clinica Vdental folosim tehnologie biometrica pentru a reda forma si culoarea dintilor intr-un mod cat mai natural.

Clinica Vdental – ce sunt fatetele dentare?

Fatele dentare sunt tot mai des folosite in cosmetica dentara pentru a corecta problemele inestetice ale dintilor. O fateta dentara reprezinta o foita fina de ceramica sau oxid de zirconiu, confectionata in laborator sub tehnologia CAD-CAM System si se aplica pe suprafata exterioara a dintelui prin cimentare sau prin adeziune cu compozit fotopolimerizabil. In acest fel, fatele dentare ofera un aspect armonios, modificand culoarea, pozitia, forma sau lungimea dintelui.

Clinica Vdental – tipuri de fatete dentare

Procedura de fatetare dentara poate fi facuta in doua moduri:  cu slefuirea dintilor si fara slefuirea acestora.

  1. Cu slefuirea dintilor. Procedura de slefuire a dintilor in cazul fatetelor dentare se recomanda doar atunci cand e nevoie de o schimbare drastica a aspectului dintilor. In acest caz, prin procedura de slefuire este indepartat 1-2 mm din smaltul de pe suprafata dintelui, cat si din partile laterale.
  2. Fara slefuirea dintilor sau slefuirea minima a dintilor. Acest procedeu Clinica Vdentaleste indicat in cazul pacientilor cu dinti mai subtiri si se folosesc fatete de 0,5 mm grosime.
Clinica Vdental – materiale folosite

Fatele dentare pot fi din mai multe tipuri de materiale folosite si anume:

  1. Oxid de zirconiu sau full Zirconiu. Aceste tipuri de fatete sunt confectionate doar prin tehnologia CAD/CAM si sunt extrem de rezistente. Din punct de vedere a duritatii, sunt extrem de recomandate de catre specialisti, doar ca culoarea acestor tipuri de fatete nu este chiar identica cu cea a dintilor naturali.
  2. Ceramica presata. Aceste tipuri de fatete dentare, de asemenea se caracterizeaza printr-o rezistenta mare si o culoare mult mai apropiata de cea a dintilor naturali. Medicii stomatologici recomanda aceste tipuri de fatete, din punct de vedere al rezistentei si translucidității, insa, de obicei, acestea sunt mai groase decat celelalte tipuri de fatete si necesita o slefuire mult mai mare.
  3. Ceramica stratificata. Aceste tipuri de fatete sunt adaugate strat cu strat de catre specialist si adaptate dupa forma dintilor pacientilor.
Clinica Vdental – cand fatele dentare reprezinta o optiune?

Fatele dentare se considera a fi eficiente in urmatoarele situatii:

  • au loc modificari de culoare sau apar pete inestetice pe suprafata dintilor;
  • dinti inghesuiti sau incalecati;
  • dinti fisurati sau ciobiti;
  • dinti foarte abrazati;
  • dinti cu spatii sau diastema (strungareata);

Specialistii de la Clinica Vdental sunt ferm convinsi ca menirea fiecarui tratament stomatologic este de a redefini personalitatea si zambetul pacientului.

Va asteptam la Clinica Vdental pentru o redefinire completa a zambetului, iar pentru mai multe detalii urmariti-ne in social media!

 

22 apr., 2020

Protetica dentară la Clinica V-dental

Protetica dentară este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul, reabilitarea morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar al pacientului. La Clinica V-dental le oferim pacientilor nostri cele… Read More
22 apr., 2020

Estetica dentara la Clinica V-dental

Un zambet larg si frumos, iata ce inseamna estetica dentara la Clinica V-dental. Dintotdeauna, oamenii au fost preocupati sa aiba un zambet placut, stralucitor si o structura estetica echilibrata a… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *