Dental

Ce este bruxismul? Reprezinta o afectiune care, de cele mai multe ori, se manifesta in mod inconstient. Clinica V-dental iti va prezenta pe larg ce inseamna, cum se manifesta si cum poate fi tratata aceasta afeciune.

Clinica V-dental – ce este bruxismul?

Bruxismul sau scrasnitul din dinti este o afectiune pe care pacientii nu sunt constienti ca o au, caci apare in majoritatea cazurilor din motive precum stres sau anxietate. Acest obicei poate duce la producerea unor afectiuni dentare precum erodarea coroanelor dentare, mobilitatea dintilor, aparitia cefaleei, sensibilitate dentara, retractie gingivala, tocirea dintilor.

Clinica V-dental iti prezinta cele doua tipuri de bruxism care exista:

  •   Bruxism diurn – apare in timpul zilei, fara ca pacinetii sa realizeze
  •   Bruxism nocturn – apare pe timpul noptii, tot in mod inconstient si poate fi asociat cu tulburarile de somn, sforait sau apnee

Clinica V-dentalClinica V-dental – cauze, simptome si tratament

Cauzele acestei afectiuni nu sunt bine definite, insa sunt asociate cu urmatoarele probleme: stres/anxietate, alinierea incorecta a dintilor, odihna insuficienta, dezvoltarea incorecta a oaselor maxilare, tulburari de somn.

Simptomele/efectele bruxismului: scrasnitul dintilor care provoaca sunete puternice care te pot trezi din somn, ciobirea dintilor, smalt deteriorat, sensibilitate dentara, dureri dentare, dureri faciale/ale gatului/ale manibulei/ale capului.

In cazul in care ai remarcat astfel de comportamente/afectiuni/simptome, Clinica V-dental iti recomanda sa consulti medicul stomatolog. Dupa examinarea facuta de catre specialist, acesta va decide daca este nevoie de tratament si care este cel mai potrivit pentru fiecare pacient.

Tratamentele la care se apeleaza sunt urmatoarele:

  •   Folosirea gutierei – dispozitiv din plastic ce separa dintii, astfel impiedicand scrasnitul
  •   Coroanele dentare – pentru remodelarea dintilor in cazul in care acestia au fost foarte deteriorati
  •   Corectarea ocluziei dentare (muscaturii)
  •   Tratamente pentru stres sau anxietate

Clinica V-dental iti ofera si cateva sfaturi prin care poti preveni aparitia bruxismului: reducerea stresului, evitarea consumului in exces de cofeina si alcool, evitarea mestecarii gumei. De asemenea, consultul periodic la medicul stomatolog te poate ajuta sa eviti din timp aceasta problema. Contacteaza-ne pentru a te programa la un consult stomatologic. Te indemnam sa ne urmaresti si in Social Media, unde postam constant informatii utile despre sanatatea dentara.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *