Dental

Alinierea anormala a dintilor, pozitia gresita a maxilarelor sau o estetica neplacuta sunt lucruri intalnite des de catre pacienti. Cu tratarea unor astfel de probleme se ocupa ortodontia. Gasiti tratamentele necesare acestor afectiuni la Clinica V-dental.

Clinica V-dental – cu ce se ocupa ortodontia

Ortodontia este acea specializare a stomatologiei ce se ocupa cu corectarea anomaliilor dentomaxilare, precum cele mentionate mai sus. Cu ajutorul ortodontiei, alinierea dintilor poate fi retusata, iar muscatura devine corecta.

Tratamentele de ortodontie la Clinica V-dental

Pentru ca toate astea sa dea roade sunt necesare aparatele ortodontice (aparatele dentare). Acestea pot fi de mai multe feluri: fixe, mobile, vizibile, invizibile. Cu ajutorul aparatelor dentare, dintii isi corecteaza atat estetica, cat si ocluzia (muscatura), deoarece acestea exercita presiune asupra dintilor si maxilarelor. In functie de nevoia pacientului, medicul stomatolog va recomanda tipul de aparat dentar potrivit. 

Tipuri de probleme ce necesita corectare

Clinica V-dental va ofera cateva exemple de afectiuni ce au nevoie de tratament:

        cand dintii frontali superiori ies in fata celor inferiori (supraocluzie verticala)

        cand dintii frontali inferiori sunt iesiti cu mult in fata sau cei superiori sunt retrasi mult in spate (ocluzia inversa)

        cand dintii superiori nu se potrivesc în fata peste cei inferiori, la o muscatura normala (ocluzie incrucisata)

        formarea unui spatiu intre suprafetele ocluzale ale dintilor frontali si/sau laterali, atunci cand muscati pe dintii posteriori (ocluzie deschisa)

        cand centrul dintilor frontali superiori nu se aliniaza cu centrul dintilor frontali inferiori (malocluzie pe linia mediana)

        spatii interdentare, rezultate in urma lipsei dintilor sau a d

Clinica V-dental - ortodontie
Clinica V-dental – ortodontie

intilor care nu ocupa toata arcada (dinti distantiali)

        cand sunt prea multi dinti pe arcada dentara (inghesuire dentara)

Aparatete dentare pot fi folosite atat de copii, cat si de catre adulti, varsta nefiind o problema. In functie de problemele intampinate de catre pacient, durata tratamentului variaza mult, intre 18 si 24 de luni sau chiar mai mult.

Clinica V-dental va recomanda sa apelati cu incredere la serviciile de ortodontie, deoarece aceste tratamente stomatologice, pe langa faptul ca ofera un aspect mult mai placut, asigura si o mai buna sanatate orala. 

10 sept., 2020

Clinica V-dental si tratamentul endodontic

Endodontia este partea stomatologiei ce se ocupa de afectiunile pulpei dintelui (nervului), astfel ca tratamentul endodontic are scop rezolvarea tuturor afectiunilor din interiorul dintelui. Tratamentul endodontic mai este numit si… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *