Uncategorized @ro

Stomatita se manifesta printr-o inflamare a cavitatii bucale, inflamatie ce poate sa apara oriunde in gura, atat in interiorul obrajilor, gingiilor, buzelor si limbii. Durerea provocata de aceasta afectiune poate impiedica pacientul din a vorbi, manca sau dormi.  In acest articol, Clinica V-dental iti va prezenta totul despre stomatita, cauzele care duc la aparitia ei, simptomele si tratamentul.

Stomatita poate sa apara sub doua forme. Clinica V-dental vi le prezinta si explica pe ambele pentru a intelege procesul afectiunii:

  1. Stomatita herpetica – este frecventa la copiii cu varste intre 6 luni si 5 ani si se poate transmite de la persoana la persoana prin utilizarea obiectelor comune, a alimentelor sau prin sarut.
  2. Stomatita aftoasa – este intalnita des la tineri si nu este contagioasa. Apare sub forma unui grup de gropi mici sau ulceratii in obraji, gingii, buze sau limba si este cauzata de igiena orala incorecta sau deterioararea membranelor mucosae.

Clinica V-dental – simptomele stomatitei

Pacientii pot suferi de stomatita din cauza multor factori, iar pentru fiecare pacient aceasta se manifesta diferit. Simptomele cele mai intalnite sunt: durerea la nivelul cavitatii bucale, febra, inflamarea gingiilor, vezicule sau ulceratii in cavitatea bucala, saliva excesiva, dificultate la inghitire.

Clinica V-dental – tratamentul pentru stomatita

Tratamentul acestei afectiuni difera de la pacient la pacient, astfel Clinica V-dental va indeamana sa cereti sfatul medicului specialist inainte de a administra medicamente.

In ceea ce priveste stomatita herpetica, medicamentul antiviral aciclovir este cel mai recomandat, insa se utilizeaza si acetaminofenul sau lidocaina topica. De asemenea, se recomanda consumul lichidelor pentru o hidratare buna. Stomatita aftoasa nu necesita tratament, manifestraea sa nefiind severa. In cazul in care apar complicatii este recomandat sa cereti ajutorul medicului stomatolog.

Clinica V-dentalPentru a evita aparitia stomatitei, Clinica V-dental va reaminteste ca o igiena orala corecta este cea care va poate proteja. Ai nevoie de sfatul specialistului? Programeaza-te la un consult stomatologic. Te invitam sa ne urmaresti si in Social Media, pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutati despre Clinica noastra si tratamentele stomatologice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *