Uncategorized @ro

Extractia dentara reprezinta o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza dintii sau resturile radiculare si care nu include riscuri. Dupa fiecare extractie dentara este foarte important ca pacientul sa respecte recomandarile medicului pentru a se asigura ca are loc o vindecare corecta. Clinica V-dental va ofera cateva sfaturi ce va pot fi de folos in cazul in care ati trecut printr-o astfel de interventie.

Clinica V-dental – recuperarea dupa extractia dentara

Dupa procesul extractiei dentare, o recuperare partiala se realizeaza intr-un interval de doua saptamani, insa recuperara completa ce implica si refacerea la nivel osos dureaza 4-6 luni.

In unele situatii, dupa interventia chirurgicala este nevoie si de sutura, ceea ce poate face ca procesul de recuperare sa fie putin mai lung. De asemenea, exista cazuri in care dupa interventie sa apara diferite leziuni, umflaturi sau disconfort, insa cu fiecare zi care trece acestea se amelioreaza.

Pentru a intelege mai bine procesul de vindecare, Clinica V-dental va ofera o lista cu pasii prin care trebuie sa treceti:

  1. In primele 24 de ore dupa extractia dentara se va forma cheagul de sange.
  2. In urmatoarele 2-3 zile umflaturile incep sa dispara.
  3. In cazul in care a fost necesara sutura, dupa 7 zile de la interventie vor fi scoase firele.
  4. Dupa 7-10 zile de la interventie, disconfortul creat trebuie sa dispara definitiv.

Clinica V-dentalClinica V-dental – recomandari pentru recuperare

Pentru a beneficia de o recuperare corecta, rapida si sanatoasa, Clinica V-dental are cateva recomandari pentru dumneavoastra:

  •   Mentinerea compresei sterile timp de 2 ore dupa interventie. Evitati sa scuipati foarte des sau sa atingeti zona operata
  •   Consumarea alimentelor moi in primele 24 de ore
  •   Evitarea consumului de bauturi fierbinti, lapte, alcool si bauturi carbogazoase
  •   Evitarea activitatilor fizice timp de 24-48 de ore
  •   Mentinerea igienei orale, insa cu evitarea zonei ce necesita vindecare, cel putin pentru 24 de ore
  •   Evitarea consumului de tutun in primele 24-48 de ore dupa interventie

Contacteaza-ne pentru a te programa la un consult stomatologic. Te indemnam sa ne urmaresti si in Social Media, unde postam constant informatii utile despre sanatatea dentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *