Dental

Plombele dentare, numite stiintific obturatii dentare, reprezinta un invelis protector al carui scop este sa impiedice patrunederea bacteriilor in zonele lezate ale dintilor. In absenta lor, cariile continua sa distruga dintele in profunzime, provocand urmari grave. Clinica V-dental doreste sa protejeze pacientii de aceste consecinte neplacute, de aceea recomanda profilaxia dentara, respectiv o igiena dentara corecta.

Clinica V-dental – cum stii daca ai nevoie de o plomba dentara?

         Doar medicul stomatolog poate stabili daca exista o cavitate in dinti care trebuie plombata. Acesta va examina suprafata tuturor dintilor si va propune o solutie pornind de la nevoile pacientului. Daca va fi necesar, acesta va indeprta cariile, va curata cavitatea si va reconstitui dintele deteriorat folosind materialul de umplere.

Clinica V-dentalClinica V-dental – despre tipurile de plombe

         Clinica V-dental va prezinta cateva tipuri de obturatii dentare, in functie de materialul de umplere:

  • Plombele din amalgam dentar. Acesta se creeaza prin amestecarea mercurului cu argint sau alte metale. Efectele mercurului asupra organismului au nascut discutii contoversate despre acest tip de plombe.
  • Plombele din ceramica. Obturatiile realizate din ceramica sunt apreciate pentru rezistenta si aspectul lor estetic.
  • Plombele din rasinile compozite. Create dintr-un material plastic, acestea pastreaza aspectul natural al dintelui, dar au o durabilitate mai mica comparativ cu alte materiale.
  • Plombe din aur dentar. Din cauza aspectului si costului ridicat, acest tip de plombe sunt utilizate mai rar.
  • Un alt material folosit pentru plombe sunt glass-ionomerii, utilizat des ca baza pentru plombele din rasini compozite.

         Important este sa retinem ca nu exista o solutie unica, potrivita pentru toti pacientii. Clinica V-dental recomanda sa consulti dentistul pentru a identifica tipul de plomba corespunzator necesitatilor tale. Ne poti contacta pentru o programare oricand te ingrijoreaza starea dintilor tai. Urmareste-ne si pe retelele de socializare pentru a fi mereu la curent cu noile informatii pe care le distribuim. 

22 apr., 2020

Protetica dentară la Clinica V-dental

Protetica dentară este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul, reabilitarea morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar al pacientului. La Clinica V-dental le oferim pacientilor nostri cele… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *