Dental

Maseaua de minte este al treilea molar, care apare intr-o zona indepartata a maxilarului. Aceasta apare la o varsta mai inaintata fata de ceilalti dinti permanenti, iar pentru a putea erupe normal, aceasta are nevoie de spatiu pe arcada. In mod normal, molarii de minte isi fac aparitia intre 17 si 21 de ani, insa exista si exceptii. Pentru a intelege mai bine care este rolul molarilor si de ce necesita extractia, Clinica V-dental va ofera cateva explicatii.

Clinica V-dental – de ce necesita molarii de minte extractie?

Molarii de minte au rolul de a mesteca, taia si faramita, insa acestia sunt folositori doar in cazul in care se dezvolta corect si sanatos. In caz contrar, molarii trebuie extrasi pentru a evita aparitia unor afectiuni dentare.

In cazul in care va ganditi sa apelati la extractia molarilor de minte, Clinica V-dental va recomanda ca mai intai sa va consultati cu stomatologul pentru a va da un diagnostic sigur. Extractia molarilor poare sa apara in cazul in care: erup partial sau nu au suficient spatiu pentru a se dezvolta.

Se recomanda extractia molarilor de minte in cazurile in care apar urmatoarele simptome sau afectiuni: dureri sau sangerari gingivale, umflaturi sau infectii in zona molarului, aparitii unor  carii mari sau deteriorarea dintilor vecini.

Clinica V-dental Clinica V-dental – operatia de extractie

Operatia de extractie se realizeaza in mod normal dupa ce medicul stomatolog va analiza radiografia care este recomandata inainte de toate. Interventia chirurgicala este una care nu presupune riscuri si se realizeaza sub anestezie locala sau generala, in functie de situatie.

Perioada de recuperare este de aproximativ 2 saptamani, insa poate varia de la pacient la pacient, in functie de fiecare operatie si procedura. Este important ca pacientul sa respecte recomandarile medicului dupa operatie si sa se asigure ca are o igiena orala corecta.

Contacteaza-ne pentru a te programa la un consult stomatologic la Clinica V-dental. Te indemnam sa ne urmaresti si in Social Media, unde postam constant informatii utile despre sanatatea dentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *