Children Dental Health Oral Teeth

Zambetul este cartea de vizita si oglinda noastra la fiecare intalnire. Un zambet frumos ne ofera incredere si ne fereste de frica de a rade mai mult in preajma prietenilor. In unele situatii, oamenii au nevoie de ajutorul unui aparat dentar pentru un zambet cat mai estetic si natural. De asemenea, aparatul dentar, deseori poate contribui la rezolvarea unor probleme de masticatie si vorbire. Iar, daca pana in prezent vizita la ortodont a fost amanata, din cauza miturilor, echipa de la Clinica V-dental vine in ajutor si demonteaza miturile care impiedica luarea unei decizii corecte.

Clinica V-dental – mituri despre aparatul dentar

  1. Aparatul dentar provoaca durere. Procedura de aplicare a aparatului dentar, in sine, nu este dureroasa, pacientul poate simti in primele ore dupa aplicare si ajustare lunara o usoara presiune asupra dintilor sau discomfort. Totusi, daca este pacientul suficient de informat si alege un aparat dentar de care are nevoie, atunci nu va simti presiune asupra dintilor.
  2. Tratamentul este pe termen lung. Datorita inovatiilor tehnologice accelerate, timpul necesar purtarii aparatului dentar a fost redus considerabil. In medie, aparatul dentar este purtat intre 6 si 24 de luni, in functie de cat de complex este cazul pacientului si de varsta acestuia. Totusi, problemele minore se rezolva in cateva luni.Clinica V-dental
  3. Aparatul dentar este inestetic. Stomatologia moderna a evoluta foarte mult, iar vremurile cand aparatul dentar nu avea un aspect tocmai placut au trecut. In prezent, multe aparate dentare sunt confectionate din materiale transparente. Iar, aparatul dentar Incognito, in general poate fi aplicat pe partea interioara a dintilor, astfel incat sa nu fie vizibil deloc. La Clinica V-dental, am inteles ca pacientii isi doresc solutii care sa le ofere confort.
  4. Aparatul dentar se aplica doar dupa ce s-au schimbat dintii de lapte. Uneori, problemele ortodontice apar de la varste fragede, astfel incat prima consultatie trebuie facuta in jurul varstei de 7 ani. Cel mai des, dintii ies inghesuiti din cauza maxilarelor prea mici si necesita a fi largite cat mai devreme, pentru ca atunci oasele sunt mai maleabile. Daca asteptam ca dintii sa se schimbe, anomaliile s-ar putea agrava.
  5. Aparatul dentar nu este eficient la adulti. Aparatul dentar este eficient la orice varsta. Conditia esentiala este ca pacientii sa aiba dintii sanatosi si oasele maxilare cat mai sanatoase. In cazuri foarte grave, la adulti este nevoie de implicare chirurgicala pentru a trata anomaliile.
  6. Dupa inlaturare, dintii se stramba la loc. Imediat dupa inlaturarea aparatului, medicul ortodont recomanda pacientilor purtarea unei contentii pentru o anumita perioada de timp. Contentia este o gutiera din plastic, care impiedica dintii sa se miste si sa revina la pozitia lor. Aceasta este purtata pentru a mentine dintii pe pozitie si a-i ajuta sa se stabilizeze in os.
  7. Aparatul dentar se coloreaza. Aparatul in sine nu se coloreaza, se pot colora modulele din jurul bracketilor, de la colorantii din bauturi si mancare, dar acestea sunt schimbate la fiecare consultatie.Clinica V-dental
  8. Aparatul dentar slabeste dintii. Pe parcursul tratamentului, dintii sunt deplasati prin os. Un dinte se misca cu aproape un milimetru pe luna, in functie de complexitatea anomaliei si a modului in care raspunde pacientul la tratament. Osul se comprima si se resoarbe, in drumul dintelui spre locul de ”destinatie”, iar in locul ramas liber se creeaza os pentru a umple golul. Acest mit este cauzat de ingrijorarea pacientilor, precum ca dintii se misca la atingere, in timp, dintii se vor fixa in os intr-o noua pozitie, astfel incat, specialistii de la Clinica V-dental asigura ca nu exista motive de ingrijorare.

Pentru un tratament ortodontic de calitate, sigur si eficient,  contactati Clinica V-dental, iar pentru mai multe detalii ne puteti urmari in social media.

10 mai, 2020

Clinica V-dental – pedodontie

Sanatatea dentara a copiilor este importanta, din aceasta cauza toti parintii isi doresc cat mai putine probleme pentru acestia. Afectiunile dentare apar inca de la o varsta frageda, motiv pentru… Read More
15 iul., 2020

Clinica V-dental – ingalbenirea dintilor

Ingalbenirea dintilor reprezinta o problema neplacuta pentru multi dintre pacienti. Cu toate ca igiena orala poate fi una corecta, nu putem impiedica schimbarea culorii dintilor sau aparatia petelor. Pentru a… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *