Dental

O buna igiena orala este unul dintre elementele esentiale in pastrarea sanatatii dintilor. Desi inca este raspandita ideea ca periajul dintilor este suficient, in realitate, pentru a curata zonele greu accesibile dintre dinti, folosirea atei dentare este indispensabila. Pentru a elimina neclaritatile, Clinica Vdental  va prezinta pe scurt de ce este necesara ata dentara si cum o folosim corect.

De ce trebuie sa folosim ata dentara? Raspunde Clinica Vdental.

         Folosind ata dentara, indepartam placa bacteriana si tartrul din zonele inaccesibile periutei de dinti, adica zonele dintre dinti si cele de sub linia gingivala. Acestea pot parea neglijabile, insa, atunci cand nu sunt curatate, pe suprafata lor poate aparea caria dentara.  

         Ata dentara ajuta la indepartarea resturilor alimentare, este utila in combaterea respiratiei urat mirositoare si reduce riscul bolilor gingivale.

Clinica VdentalClinica Vdental, despre cum folosim corect ata dentara

         Clinica Vdental va recomanda sa utilizati ata dentara inainte de periaj, folosind-o cu grija, pentru a nu rani gingiile.

         Utilizarea corecta a atei dentare presupune urmatorii pasi:

  1. Folositi o bucata de ata dentara de circa 45 de centimetri, infasurand capetele pe doua degete de la fiecare mana.
  2. Pentru a curata dintele, folositi o portiune bine intinsa, de aproximativ 2,5 centimetri.
  3. Apucati ata dentara cu degetele mari si aratatoare si introduceti-o, prin miscari inainte-inapoi, intre dinti.
  4. Curbati ata dentara in forma de litera C atunci cand aceasta ajunge la nivelul gingiei si curatati dintele lipind ata strans de dinte si miscand-o in sus si in jos.
  5. Procedati similar cu fiecare dinte.

         Daca nu sunteti siguri si va este frica de potentiale rani, Clinica Vdental va asteapta la o consultatie de rutina, in cadrul careia stomatologul va poate arata cum sa folositi corect ata dentara. Pentru mai multe informatii utile, urmareste-ne pe retelele de socializare!       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *