Dental

De multe ori ajungem sa realizam ca gingia noastra sangereaza la fiecare periaj sau poate chiar din senin, insa nu reactionam de la primele semne, cu toate ca nu este benefic sa le amanam. O gingie sanatoasa nu sangereaza, iar atunci cand observati astfel de detalii, Clinica V-dental va recomanda sa cereti imediat pararea medicului specialist.

Clinica V-dental – cauzele sangerarii gingivale

Sangerarea gingivala nu este o manifestare pozitiva, motiv pentru care un consult la medicul stomatolog este de mare ajutor imediat ce ati observat. O simpla sangerare a gingei poate provoca afectiuni grave, asa ca e de preferat sa nu o ignorati.

Clinica V-dental va enumara cateva dintre posibilele motive pentru care gingia dumneavoastra sangereaza: o igiena orala incorecta sau schimbarea acesteia, periajul prea intens sau insuficient, administrarea anumitor medicamente ce pot provoca sangerare, placa bacteriana depusa pe dinti care nu este indepartata la timp sau afectiuni mai grave precum o infectie.

Clinica V-dentalClinica V-dental – cum putem preveni sangerarea gingivala

In primul rand, periajul regulat si corect al dintilor este foarte important pentru prevenirea sangerarii, deoarece placa bacteriana depusa pe dinti trebuie indepartata rapid pentru a nu provoca iritatie gingiei. Se recomanda periajul dintilor de cel putin 2 ori pe zi, fiind atenti si la suprafetele greu accesibile, precum si la modul in care realizam periajul – un periaj prea rapid poate rani gingia. De asemenea, pe langa periajul si curatarea dintilor, Clinica V-dental va recomanda sa acordati atentie si liniei gingivale, precum si limbii pentru a asigura improspatarea respiratiei si indepartarea bacteriilor.

Daca aceste metode nu functioneaza, iar gingia dumneavoastra continua sa sangereze, Clinica V-dental va sugereaza un consult, unde medicul stomatolog poate da un diagnostic exact, precum si un tratament adecvat problemei. 

Va invitam sa apelati cu incredere la specialistii de la Clinica V-dental. De asemenea, ne puteti urmari si pe paginile noastre de Social Media, unde postam constant informatii actuale si utile despre sanatatea orala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *