Dental

Aparitia cariilor dentare este determinata, in primul rand, de activitatea, obiceiurile si preferintele noastre alimentare. Caria dentara nu este nimic altceva decat distrugerea testutului dur al dintelui. Este important sa constientizam ca tratarea unei probleme dentare la timpul potrivit, adica chiar la primele semne ale apartiei, poate preveni complicatii si durerea de dinti. Asadar, daca te confrunti cu problema aceasta, te indemnam sa te programezi la un consult stomatologica la Clinica V-dental.

Cariile se impart in cateva categorii, dupa cum urmeaza:

  • Cariile coronare – acest tip este unul cel mai frecvent intalnit si face referire la tipul de carii care se formeaza pe suprafaţa ocluzală sau interdentar;
  • Cariile radiculare – acest tip apare, de obicei, odata cu inaintarea in varsta, deoarece gingiile se retrag, iar radacinea dintelui ramane expusa. Astfel,  radacina se poate caria foarte usor, deoarece nu este acoperita de smalt.
  • Cariile secundare sau recidivele de carii – acest tip se formeaza, de obicei, in jurul coroanelor existente si a obturatiilor. Aceste zone sunt, in special, predispuse la acumularea placii bacteriene si aparitia cariilor.

De ce apar cariile dentare?

Cum ziceam si la inceput, exista factori care depind de noi si de stilul nostru de viata. Din prima categorie, fac parte obiceiurile noastre alimentare, preferintele si modul de viata. Zaharurile, alimentele cu carbohidrati si bauturile acidulate se numara printre factorii care duc la aparitia cariilor dentare. Si gustarile repetate sunt un factor de risc, deoarece dintii se afla mereu sub atac si nu au timp sa se refaca. Asadar, ce mancam, cum ne ingrijim dintii, ce produse folosim, sunt factori care influenteaza sanatatea noastra orala.

Cum se manifesta cariile dentare? In primul rand, prin durere de dinti si sensibilitate dentara. Vei observa mici gauri negre in dinti sau pete. De asemenea, apare si o respiratie urat mirositoare.

Clinica V-dentalClinica V-dental – cum tratam cariile si cum le prevenim?

La Clinica V-dental, oferim tratamente sigure si precise in tratarea cariilor dentare. Desigur, in functie de gravitatea acestora, putem opta pentru mai multe tratamente. Optiunile includ tratamente cu fluor, plombe, obturatie de canal, coroane dentare etc. Daca te confrunti cu aceasta problema, te asteptam la un consult stomatologic la Clinica V-dental. Este foarte important ca o carie sa fie tratata cat mai curand, pentru a preveni complicatiile ulterioare.

Este important sa stii ca aparitia cariilor poate fi prevenita. Iata cateva masuri de preventie: evita alimentele si bauturile care iti pot afecta dantura, spala-te pe dinti de doua ori pe zi, foloseste ata dentara, foloseste produse de igiena imbogatite cu fluor. Vizita periodica la medicul stomatolog este recomandata pentru a identifica din timp orice afectiune a aparatului dentar si pentru a preveni complicatiile. Te asteptam la Clinica V-dental, pentru orice interventie stomatologica.

 

 

22 iul., 2020

Clinica V-dental – parodontologia

Cu siguranta, sanatatea dintilor este o prioritate pentru fiecare persoana. Parodontologia este parte a stomatologiei ce demonstreaza ca o igiena orala corecta poate impiedica multe afectiuni dentare. Datorita parodontologiei, pacientii… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *