Dental

 In momentul in care aspectul dintilor tai nu te mai multumeste, cand simti nevoia sa faci o schimbare pentru zambetul tau, probabil ca printre primele variante se afla si fatetele dentare si ce inseamna ele. Clinica V-dental tine sa iti ofere raspunsurile la toate intrebarile referitoare la procesul prin care acestea se obtin si cum functioneaza.

Clinica V-dental – ce sunt fatetele dentare?

Spre deosebire de coroanele dentare care acopera in totalitate dintele cu scopul de a-l reface sau proteja, fatetele dentare au scop estetic si acopera doar partea vizibila a dintelui. Acestea sunt realizate intr-un laborator de tehnica dentara si sunt compuse din ceramica sau oxid de zirconiu, avand capacitatea de a schimba complet atat culoarea, cat si forma dintelui.

In functie de nevoile pacientului, fatetele dentare pot fi realizate in doua moduri:

  1. Cand schimbarea este drastica – dintele trebuie pregatit prin slefuirea smaltului.
  2. Schimbarea nu necesita pregatirea in prealabil a dintilor, fiind o situatie in care dintii nu prezinta defecte mari.

In mare parte, tratamentul este necesar in cazul pacientilor ce prezinta urmatoarele probleme: dinti cu discromii, dinti tociti excesiv, dinti cu treme sau diasteme, anomalii dentare.

Clinica V-dentalClinica V-dental – avantajele si dezavantajele fatetelor dentare

Avantajul principal consta in faptul ca pacientul beneficiaza de rezultate rapide, procesul fatetelor dentare durand in jur de 2 saptamani. Pe langa acest avantaj, Clinica V-dental va ofera si alte exemple: culoarea fatetelor dentare ramane la fel, rezistente si de durata, tratament nedureros, igiena orala normala, zambetul tau devine asa cum ti-ai dorit.

Desigur, exista si mici dezavantaje pe care Clinica V-dental nu le va omite: fatetele dentare nu pot fi aplicate pe toti dintii, in cazul in care pacientul intampina afectiuni dentare procesul va dura mai mult, iar pretul fatetelor este destul de costisitor, insa ofera protectie dintilor. Ai nevoie de mai multe detalii? Programeaza-te la un consult stomatologic. Te invitam sa urmaresti si paginile noastre in Social Media, pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutati despre Clinica noastra. 

 

10 sept., 2020

Clinica V-dental si tratamentul endodontic

Endodontia este partea stomatologiei ce se ocupa de afectiunile pulpei dintelui (nervului), astfel ca tratamentul endodontic are scop rezolvarea tuturor afectiunilor din interiorul dintelui. Tratamentul endodontic mai este numit si… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *