Dental Implants

Implantologia este o ramura a stomatologiei care a cunoscut o dezvoltare uimitoare in ultimii ani. Fie ca pierdem un dinte sau mai multi, ne dorim sa ii inlocuim si sa ne bucuram de un zambet stralucitor. Insa nu doar aspectul estetic este cel care conteaza, confortul este si el foarte important. Pierderea dintilor se poate datora unor cauza diverse, insa inlocuirea acestora este foarte important sa nu fie amanata. Implantul dentar modern reprezinta o solutie prompta si eficienta. Printre serviciile pe care le oferim pacientilor la Clinica V-dental, se numără și Implantologia.

Clinica V-dental – despre implantologie

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce in arcada dentara o radacina artificiala sub forma unei surub de titan, pe care ulterior se monteaza o coroana dentara. Scopul implantării acestui surub de titat pur este de a crea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele lipseste. Reconstructia este compusa din doua segmente importante -unul intraosos (implantul) si unul supraosos, care este numit bont protetic. Deasupra celui din urma se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.

Restaurarea danturii prin implant dentar aduce beneficii extraordinare, astfel incat pacientul la foarte scurt timp dupa interventie nu mai are senzatia de ”corp strain sau artificial”, ci implantul deveni o parte componenta a danturii. La Clinica V-dental realizam cu mare dedicatie lucrari de implant dentar.

Care sunt beneficiile implantului dentar

În lipsa dintilor, masticatia este deficitara si creaza disconfort. De asemenea, aspectul estetic este unul care ingrijoreaza pacientii si ii face sa se complexeze, sa renunte la unele alimente sau obiceiuri. Este foarte important de mentionat ca osul maxilar, adica locul unde nu mai exista dinti, se va resorbi in timp. In acest caz, realizarea implantului dentar poate fi mult mai complicata si poate necesita interventii speciale, cum ar fi aditia de os, prin care se reface volumul osos, astfel incat implantul dentar sa se poata ancora ferm. Desigur, fiecare caz este particular si se analizeaza minutios la Clinica V-dental.

Daca dintii se pierd si nu se apeleaza la un implant dentar, si estetica faciala are mult de suferit. De ce? Mai ales cand lipsesc mai multi dinti, oasele maxilare se resorb, iar structura fetei are de suferit si provoaca o imbatranire prematura.

Atunci cand un dinte este pierdut si nu este inlocuit, dintii vecini vor incepe sa migreze si isi vor schimba pozitia corecta. Acest lucru poate duce la dezechilibre ale muscaturii si pot afecta musculatura masticatorie, provocand un disconfort permanent la nivelul cavitatii bucale.

Stomatolog Turda - Clinica V-dentalClinica V-dental recomanda implantul dentar

Rata de succes a implantelor este una foarte ridicata, intre 90-95%, devenind astfel o varianta de protezare tot mai des intalnita. La Clinica V-dental le oferim pacientilor o solutie durabila si eficienta pentru a-si recapata confortul si aspectul estetic la nivel bucal. Desigur, implantul dentar este un domeniu in care absolut orice lucrare si manopera trebuie sa fie personalizata, in functie de situatia pacientului. Daca esti interesat de un implant dentar, contacteaza-ne la Clinica V-dental pentru a discuta mai multe detalii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *