Dental Health Oral Teeth

Sensibilitatea dentara este o problema des intalnita si care afecteaza tot mai multe persoane. Specialistii de la Clinica Vdental explica in cele ce urmeaza ce reprezinta, de fapt, sensibilitatea dentara, de ce apare si cum poate fi tratata.

Clinica Vdental – Ce reprezinta sensibilitatea dentara?

Sensibilitatea dentara apare in momentul in care dentina (stratul mijlociu al dintelui) este expusa. La exterior, dentina este protejata de un strat extrem de rezistent de smalt. Smaltul este, de fapt cel mai dur tesut din organismul uman si nu contine nici nervi, si nici vase de sange.  In timp, smaltul se poate subtia, iar in rezultat va furniza o protectie mai scazuta pentru dentina. Totodata, gingiile se pot retrage, iar dentina dentara va fi expusa tot mai mult. La randul ei, dentina contine un numar mare de pori sau canale care pornesc de la partea exterioara a dintelui si ajung la tesutul nervos din centrul acestuia. Iar, in momentul in care dentina este expusa, lichivul din aceste canale va fi stimulat de acele alimente prea fierbinti sau prea reci și va cauza sensibilitatea dentara.

Clinica Vdental – de ce apare sensibilitatea dentara?

Exista o serie de cauze si factori care provoaca sensibilitatea dentara. Așadar, retractia gingiilor datorita varstei sau periajului dentar incorect, bauturile acide (cum ar fi sucurile carbo-gazoase) care provoaca eroziunea smaltului siClinica Vdental expunerea dentinei, scrâsnirea dintilor, care de altfel provoaca sensibilitate la nivelul tuturor dintilor, periajul incorect sau periajul de mai mult de trei ori pe zi pot duce la subtierea subtierea smaltului, afectiuni gingivale, un dinte fisurat sau fracturat sunt câteva dintre cauzele care duc la aparitia sensibilitatii la nivelul dintilor.

Clinica Vdental – cum se trateaza sensibilitatea dentara?

Cu siguranta, sensiblitatea dentara poate fi ameliorata si acasa, cu conditia ca este vorba doar de expunerea dentinei. Speciliastii de la Clinica Vdental vin cu următoarele recomandari:

-schimbati periuta de dinti cu una care o perie mai moale sau o perie  sonica;

-reduceti din consum alimentele acre si zaharoase;

-consumati mancare nici prea calda, nici prea rece;

-alegeti o pasta pentru dinti sensibili;

-evitati presiunea pe smalt atunci cand spalti dintii;

-clatiti gura dupa fiecare masa cu apa calda;

Daca simtiti sensibilitate dentara ridicata, specialistii de la Clinica Vdental vor stabili cauzele problemei si vor recomanda metode eficiente de tratament. Urmareste-ne in social media pentru mai multe detalii sau contacteaza-ne.

23 apr., 2020

Chirurgia dentara la Clinica V-dental

Cauzele care afecteaza sanatatea dintilor pot fi diverse, unele dintre acestea depind de modul nostru de viață, altele sunt independente, însă dacă sunt identificate din timp, aceste probleme pot fi… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *