Dental

Cu siguranta, stim cu totii faptul ca tutunul este nociv pentru cei care obisnuiesc sa-l consume in mod constant. Cand spunem sanatate, ne referim inclusiv si la sanatatea dintilor nostri, pe langa toate celelalte lucruri ce pot fi afectate datorita acestuia. Clinica V-dental va prezinta cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru a va asigura ca fumatul nu va afecteaza dantura sau chiar de ce e bine sa renuntati la el.

Clinica V-dental despre fumat si consecintele sale

Este important ca fumatorii sa stie modul in care fumatul poate sa le provoace diferite afectiuni dentare. In primul rand, nicotina scade fluxul de sange, iar astfel gingiile pot fi primele afectate. Primele semne pot sa apara prin aparitia disconfortului la nivelul gingiei, umflarea sau sangerarea acestora – astfel apare gingivita, care netratata poate produce boli mai grave precum paradontoza.

Fumatorii sunt mult mai expusi la bolile gingivale, iar dintii se degradeaza mult mai repede datorita tutunului. Clinica V-dental va prezinta cateva dintre consecintele/efectele pe care tutunul le are asupra danturii: decolorarea dintilor, respiratie neplacuta, pierderea dintilor, infectia la nivelul gingiilor, acumularea tartrului pe dinti, vindecarea grea dupa orice interventie, cancer oral.

Clinica V-dental TurdaClinica V-dental – ingrijirea dintilor in cazul fumatorilor

Fumatul conduce cel mai repede la decolorarea dintilor, astfel ca fumatorii sunt cei care apeleaza des la albirea dentara. Unele pete provocate de tutun pot deveni greu de indepartat, spre exemplu petele care s-au format de-a lungul mai multor ani in care pacientul a consumat tutun. Clinica V-dental va asigura ca si aceste pete pot fi indepartate prin repetarea sedintilor de albire si printr-o ingrijire corecta a dintilor.

Stim cu totii ca nicotina provoaca dependenta, insa inlocuirea acesteia cu alte produse ce o substituie sau chiar renuntarea la consumul de tigari aduce multe beneficii asupra sanatatii dentare si nu numai.

Contacteaza-ne pentru a te programa la un consult stomatologic. Te indemnam sa ne urmaresti si in Social Media, unde postam constant informatii utile despre sanatatea dentara.

23 apr., 2020

Chirurgia dentara la Clinica V-dental

Cauzele care afecteaza sanatatea dintilor pot fi diverse, unele dintre acestea depind de modul nostru de viață, altele sunt independente, însă dacă sunt identificate din timp, aceste probleme pot fi… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *