Dental

Cea mai buna metoda de a evita afectiunile dentare este preventia. Clinica V-dental recomanda pacientilor profilaxia dentara, pentru ca aceasta reprezeninta un aspect esential al ingrijirii dintilor. Totusi, la ce se refera acest termen?

Clinica V-dental explica ce este profilaxia dentara

         Profilaxia dentara se refera la prevenirea aparitiei bolilor dentare, precum si a complicatiilor acestora. Aceasta se efectueaza odata cu aparitia primilor dinti si continua pe intreg parcursul vietii.

         Profilaxia dentara este importanta mai ales pentru ca multe dintre afectiunile dentare nu pot fi identificate intr-un timp util de catre pacient, iar amanarea unui potential tratament poate duce la urmari neplacute. Respectand recomandarile medicilor si mergand la un control stomatologic o data la 6 luni, sanatatea dentara poate fi mentinuta prin metode de tratament minim invazive.

Clinica V-dental – Care sunt procedurile de profilaxie dentara?

         Clinica V-dental va prezinta mai multe proceduri de profilaxie dentara:

  • Controalele stomatologice periodice. In cadrul controlului medical, stomatologul va stabili starea dintilor, a gingiilor si intregii cavitati bucale. La finalul vizitei, medicul va oferi  sfaturi potrivite, idividuale, pentru o ingrijirea corecta la domiciliu. Clinica V-dental va recomanda sa efectuati consultatii stomatologice de doua ori pe an, sau mai des, in cazul unor afectiuni dentare.
  • Igienizarea profesionala, care consta intr-un detartraj ultrasonic, un periaj profesional si air flow.
  • Sigilarea santurilor si fosetelor, care reprezinta o metoda de prevenire a aparitiei cariei dentare.
  • Fluorizarile, care cuprind metode diverse, fluorul fiind utilizat pentru intarirea smaltului.

         Igiena orala si schimbarile de dieta, cum ar fi reducerea consumului de zahar intre mese, sunt si ele metode de profilaxie dentara, simple si accesibile.  

         Clinica V-dental te indeamna sa ai grija de sanatatea dentara si te asteapta la un consult stomatologic de profilaxie dentara. Pentru mai multe informatii din domeniul stomatologic, urmareste-ne pe social media. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *