Dental

Extractia dentara presupune o interventie chirurgicala ce se realizeaza in momentul in care un dinte bolnav nu mai poate fi recuperat prin tratament sau atunci cand dintele nu permite alinierea corecta a celorlalti dinti pe arcada. In aceste situatii, Clinica V-dental va ofera serviciile si tratamentele potrivite.

Clinica V-dental – totul despre extractia dentara

Exista cazuri in care nicio metoda stomatologica nu poate salva un dinte bolnav, iar pentru a evita raspandirea afectiunii se recomanda extragerea dintelui afectat. Necesitatea extractiei dintelui apare adesea in urmatoarele situatii: cand boala parodontala afecteaza dintele –  acesta devenind mobil, cand apare o infectia ce afecteaza atat dintele principal, cat si dintii vecini, cariile profunde netratate la timp, cresterea maselei de minte cauzeaza disconfort.

Pentru ca interventia chirurgicala sa decurga corespunzator, Clinica V-dental va sugereaza sa acordati atentie diagnosticului medicului stomatolog care va va indruma pe tot parcursul procesului. Inaintea unei interventii de acest gen se efectueaza anestezia, astfel ca nu va exista durere. Dupa ce efectul anesteziei se termina, pentru cateva zile veti simti un disconfort in zona extractiei, insa aceasta durere poate fi ameliorata cu ajutorul medicamentelor recomandate.

Clinica V-dental – procesul de vindecare

Pentru ca zona afectata sa se vindece rapid si fara probleme, pacientul trebuie sa tina cont de cateva aspecte importante. Astfel ca,  Clinica V-dental va recomanda ca in primele zile de dupa interventie sa nu clatiti zona afectata cu ceai sau apa de gura (in ziua extractiei), sa nu se efectueze periajul dintilor in zona afectata in urmatoarele 24 de ore dupa extractie pentru a nu provoca hemoragie, sa nu se consume bauturi accidulate, fierbinti, alcool sau produse lactate, sa nu se mestece pe partea extractiei si sa se evite fumatul.

In cazul in care apar probleme precum hemoragie, durere sau disconfort, Clinica V-dental va incurajeaza ca intotdeauna sa apelati la medicul dentist. Te invitam sa ne urmaresti si in Social Media, pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutati despre Clinica noastra si tratamentele stomatologice.

23 apr., 2020

Chirurgia dentara la Clinica V-dental

Cauzele care afecteaza sanatatea dintilor pot fi diverse, unele dintre acestea depind de modul nostru de viață, altele sunt independente, însă dacă sunt identificate din timp, aceste probleme pot fi… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *