Children Dental

Sanatatea dentara a copiilor este importanta, din aceasta cauza toti parintii isi doresc cat mai putine probleme pentru acestia. Afectiunile dentare apar inca de la o varsta frageda, motiv pentru care copiii au nevoie de un tratament special, nevoile lor fiind diferite de cele ale adultilor. La Clinica V-dental gasesti solutiile potrivite pentru copilul tau. Este foarte important ca orice afectiune sa fie depistata si tratata in timp util, de aceea este bine sa se obisnuiasca si copilul cu vizita la medicul stomatolog si sa-si depaseasca frica. 

Clinica V-dental – ce este pedodontia

Pedodontia sau stomatologia pediatrica reprezinta acea parte a stomatologiei care se ocupa cu tratatarea sau prevenirea anumitor probleme dentare ale copiilor si adolescentilor. In aceasta ramura a pedodontiei se practica urmatoarele: preventia, odontologia, endodontia, protetica copilului si adolescentului.

In comparatie cu un dentist, un medic pedodont necesita mai multa pregatire si experienta in domeniul pediatriei, embriologiei, patologiei si psihologiei copilului deoarece interactiunea cu un copil difera mult fata de interactiunea cu un adult. De asemenea, anatomia copilului este intr-o continua schimbare si dezvoltare, tocmai din acest motiv nevoile si tratamentul acestora este unul diferit. In functie de etapa de dezvoltare fizica, emotionala si sociala a copilului, medicul pedodont trebuie sa ofere serviciul si solutia adecvata.

Clinica V-dental – etapele schimbarii dentare ale copilului

Clinica V-dental - pedodontie

In urmatoarele randuri, iti vom oferi cateva informatii despre etapele prin care copilul este predispus sa treaca si de ce este nevoie de un medic pedodont. Te indemnam sa ne contactezi pentru un consult la Clinica V-dental

Prima etapa incepe la varsta de 6 luni, cand copilul se confrunta cu cresterea dintilor de lapte. Urmatoarea etapa incepe de la varsta de 5-7 ani, cand dintii de lapte cad, facandu-si aparitia dintii permanenti.

Dupa aparitia dintilor permanenti, copilul sau adolescentul trebuie sa fie bine informat si instruit cu privire la mentinerea sanatatii dentare. Aici intervine rolul medicului pedodont care are sarcina de a educa atat copilul, cat si parintele in ceea ce priveste igiena orala corecta, precum si alimentatia sanatoasa pentru a preveni aparitia cariilor sau a altor afectiuni.

Pentru un tratament eficient, dar si pentru sfaturi utile, apelati la serviciile puse la dispozitie de Clinica V-dental. Urmariti-ne si in Social Media, unde va venim in sprijin cu informatii utile si va raspundem prompt la orice nelamurire. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *