Dental

Endodontia este partea stomatologiei ce se ocupa de afectiunile pulpei dintelui (nervului), astfel ca tratamentul endodontic are scop rezolvarea tuturor afectiunilor din interiorul dintelui. Tratamentul endodontic mai este numit si tratament de canal sau scoaterea nervului. In acest articol, Clinica V-dental iti prezinta tot ce trebuie sa stii despre acest tratament. 

Clinica V-dental – ce presupune un tratament endodontic

Atunci cand pulpa dentara este afectata, Clinica V-dental recomanda ca tratamentul acestei afectiuni sa fie realizat cat mai repede pentru a elimina posibilitatea pierderii dintelui.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand la nivelul danturii apar urmatoarele afectiuni:

  infectarea pulpei dentare cauzata de o carie: cariile dentare afecteaza in prima faza doar coroana dentara, insa lasata netratata aceasta ajunge pana la nerv

  fracturi la nivelul coroanei dentare

  traumatisme dentare

Tratamentul endodontic se realizeaza cu ajutorul microscopului ce ofera o vizibilitate mare, astfel ca medicul dentist poate oferi un diagnostic si tratament foarte precis, imaginea fiind marita de pana la 25 de ori. Clinica V-dental va incurajeaza sa apelati la tratamentele endodontice deoarece principalul lor scop este salvarea dintelui afectat, canalul dintelui fiind curatat si tratat datorita tehnoligiei avansate ce asigura rezultate bune.

Clinica V-dental – tratamentul endodontic in etape

In primul rand, este absolut necesara consultarea medicului care va va indruma spre realizarea unei radiografii dentare in urma careia se va pune diagnosticul si se va putea incepe tratamentul.

Acesta consta in indepartarea pulpei dentare afectate, curatarea profunda a canalului si umplerea acestuia cu un material special. Un tratament realizat la microscop poate fi realizat doar intr-o sedinta, pentru cazurile speciale fiind nevoie de doua sedinte.

Clinica V-dental

Clinica V-dental va asigura ca tratamentul endodontic este lipsit de durere, in realizare a acestuia fiind utilizate tehnici de stomatologie moderna ce elimina durerea din timpul tratamentului.

De asemenea, daca regulile de igiena orala sunt respectate, dintele tratat ramane sanatos pentru o lunga perioada de timp. Te confrunti cu o problema dentara? Programeaza-te la un consult stomatologic. Te invitam sa ne urmaresti si in Social Media, pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutati despre Clinica noastra si tratamentele stomatologice. 

16 iul., 2020

Clinica V-dental – asimetria dentara

Asimetriile dentare sunt probleme des intalnite la pacienti, iar datorita tehnologiei, acestea pot fi rezolvate cu succes indiferent de varsta, atat la copii, cat si la adulti. Clinica V-dental tine… Read More
10 mai, 2020

Clinica V-dental – pedodontie

Sanatatea dentara a copiilor este importanta, din aceasta cauza toti parintii isi doresc cat mai putine probleme pentru acestia. Afectiunile dentare apar inca de la o varsta frageda, motiv pentru… Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *