Children Dental

Dintii de lapte ai micutilor, desi sunt temporari, necesita o ingrijire la fel de riguroasa ca cei permanenti. Mai mult de atat, specialistii sustin ca, obisnuind copilul cu o buna igiena orala de la o varsta frageda, il influentam sa-si trateze cu grija sanatatea dentara pe intreg parcursul vietii. Clinica Vdental a pregatit o serie de recomandari pentru o ingrijire corecta a dintilor de lapte.

Clinica Vdental – Cand si cu ce incepe igiena dentara la copii?

         Igiena dintilor de lapte la copii incepe odata cu eruperea primilor dinti. Este recomandata o consultatie la medicul pedodont, care va examina micul pacient, va stabili daca dintii au erupt corect si va oferi indicatii pentru igrijirea dentara.

Clinica VdentalRecomandari pentru ingrijirea dintilor de lapte de la Clinica Vdental

         Clinica Vdental recomanda sa acordati atentie urmatoarelor aspecte legate de ingrijirea dintilor de lapte:

  1. Alegeti produsele de ingrijire in functie de varsta copilului (periute adaptate copiilor, care nu detin indemanarea adultilor, paste de dinti pentru varste specifice).  
  2.  Odata cu aparitia primilor dinti, incepeti periajul acestora. Initial, acesta se va efectua cu miscari circulare, care sa nu raneasca gingiile. De la varsta de 3 ani, copilul va putea folosi o periuta electrica. Periajul trebuie efectuat minim 3 minute. 
  3. Este recomandat sa invatati copilul sa foloseasca ata dentara in jurul varstei de 4 ani si sa-l ajutati zilnic pana la 8 ani.
  4. Stabiliti o alimentatie echilibrata pentru copil, cu un continut redus de produse zaharoase.
  5. Efectuati vizite de rutina la stomatolog pentru a-l obisnui pe cel mic cu prezenta dentistului si a identifica din timp o potentiala problema.

         Poti contacta Clinica Vdental pentru a-l programa pe micutul tau la un consult stomatologic. Daca vrei sa afli mai multe despre sanatatea dentara, urmareste-ne si pe social media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *